Przedstawiam Wam bardzo proste i błyskawiczne do zrobienia mini szaszłyki.
Są one fajnym pomysłem na lekki obiad lub kolację. Świetnie sprawdzają się jako letnia przekąska. Serwowane na świeżym powietrzu smakują rewelacyjnie.
Można je też serwować jako dodatek do potraw z grilla lub do drugiego dania.
Są świetne także na imprezy. Tam na stole prezentują się wspaniale, kuszą i przyciągają wzrok biesiadników, dlatego znikają ze stołu jako jedne z pierwszych ;)
Takie warzywne szaszłyki serwowane na talerzu można dodatkowo skropić oliwą z oliwek i posypać ulubionymi ziołami.
To po prostu szybko, smacznie i zdrowo!
Zatem smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 5 minut |
Pomidorki koktajlowe opłukać i osuszyć. Kulki sera mozzarella i czarne oliwki wyciągnąć z zalewy i osuszyć.
Na wykałaczki nabijać po jednym pomidorku koktajlowym, ku...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 113 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |