Domowe ogórki małosolne są łatwe i dosyć szybkie w przygotowaniu.

Razem z przyprawami układamy je w kamiennym naczyniu, zalewamy soloną wodą i cierpliwie czekamy... 2 może 3 dni ;)

Takie małosolne ogóreczki są przepyszne i dlatego błyskawicznie znikają. Są idealne na śniadanie, obiad i kolację - na kanapki, jako dodatek obiadowy lub jako przekąska - mniam :)

Smacznego!

Składniki

ok. 2 kg ogórków gruntowych
6 łodyg kopru (razem z korzeniem)
...

Przygotowanie

Ogórki zamoczyć w zimnej wodzie (na około 30 minut), a następnie dokładnie umyć i osuszyć. Długie łodygi kopru, liście chrzanu, czarnej porzeczki opłukać i osuszyć. Duże ząbki czosnku przekroić na połowę (nie obierać z łusek). Wodę zagotowa...

Zostało jeszcze 78% treści przepisu
a także 20 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7765 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się