Składniki
Na 4 porcje.
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
40 dag makaronu „fale”
30 g suszonych grzybów
2 łyżki oleju
... Przygotowanie
Gotowe za 1 godzina i 30 minut (w tym 20 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 20 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 1 godzina i 10 minut |
Łatwe wykonanie.
Tanie.
Suszone grzyby opłukać i pokroić. Przełożyć do garnka, dodać olej i zrumienić. Następnie dodać zmiażdżony czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę. Wymieszać i razem smażyć przez kilka minut. Następnie zalać gorącym rosołem i wymie...
Zostało jeszcze 75% treści przepisu oraz 10 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 185 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Właśnie skonsumowałem posiłek. Bomba! Tylko trochę za słone ( a nawet nie soliłem ), na opakowaniu od bulionu rosołowego pisze, że 4 kostki na 1L. W tym wypadku na 0,5L lepiej dodać 1 kostkę. Dzięki za przepis
pozdrawiam