To fajny i sprawdzony przepis na pyszną, miękką i soczystą łopatkę wieprzową w zdrowym cebulowym sosie. Mniam! Pieczeń rozpływa się w ustach - smakuje po prostu wybornie!
Podkręcając tutaj mięsko cebulą można "wyczarować" całkiem fajny smak i pyszne obiadowe danie...
Przepis jest dość łatwy i prosty do przygotowania, potem tylko czekamy, aż nasza łopatka fajnie zmięknie. Ten czas możemy wykorzystać na przygotowanie zdrowej i smakowitej surówki do soczystego mięska oraz kolejnego dodatku, jakim może być kasza, ryż lub ziemniaczki.
To coś dla miłośników cebuli! Sos ma ciekawy posmak z tym ostrym warzywkiem, które po ugotowaniu traci swoją ostrość... i wnosi ciekawy smaczek do sosu - pycha :)
Ta łopatka ma piękny, jasny kolor i fajnie komponuje się z brązowym, apetycznym sosikiem.
To też fajny pomysł na nieskomplikowany obiad, nawet na dwa dni ;) Smakuje wszystkim, także naszym milusińskim :)
Zachęcamy do wypróbowania tego przepisu i życzymy smacznego!
Składniki
Przygotowanie
Łopatkę wieprzową opłukać i osuszyć (można ją też związać sznurkiem). Obsypać słodką i ostrą papryką w proszku, gałką muszkatołową, rozmarynem i pieprzem ziołowym. Polać 1 łyżką oleju i rozsmarować razem z przyprawami. Przełożyć do rondla z...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |