Gdy macie ochotę na inne placuszki to polecam kwiaty czarnego bzu w cieście :)
Wspaniale smakują, wczesnym latem można się skusić! Warto poznać smak tych drobnych kwiatuszków.
Pracy przy nich jest bardzo mało. Trzeba tylko odnaleźć źródło tych pięknych białych kwiatów, najlepiej rosnących daleko od ruchliwych dróg.
A gdy zostanie nam kilka baldachimów, to kwiatki można oberwać i ususzyć na talerzyku. Potem schować do słoików i szczelnie zakręcić. Zimą rozgrzeją nas aromatyczną herbatką - pycha!
Smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Kwiaty czarnego zrywać w słoneczny dzień z krzewów położnych daleko od ruchliwych dróg (jeśli to możliwe). Rozłożyć na papierze, aby wszyły z nich przebywające tam „żyjątka”. Imbir obrać ze skórki, opłukać i zetrzeć na tarce o małych oczkac...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |