Składniki
Na 24 porcje.
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Kruche ciasto:
5 szklanek mąki pszennej
5 żółtek
25 dag margaryny Kasia
15 dag masła
... Przygotowanie
Gotowe za 1 godzina i 45 minut (w tym 1 godzina pracy).
Szczegóły
Praca: | 1 godzina |
Gotowanie/pieczenie: | 45 minut |
Łatwe wykonanie.
Średni koszt.
Do mąki pszennej dodać żółtka, margarynę, masło, smalec, jogurt naturalny, cukier puder i proszek do pieczenia. Składniki wymieszać i zagnieść ciasto. ¾ ciasta rozłożyć do wyłożonej papierem do pieczenia prostokątne...
Zostało jeszcze 79% treści przepisu oraz 4 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 102 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Bardzo Pani dziękuję za cenne porady, tak zrobię i wcześniej ciasto podpiekę.Pozdrawiam.
Być może śliwki były bardzo soczyste, może temperatura piekarnika była za niska, można tutaj spód ciasta podpiec (około 15 minut), a później położyć śliwki i pozostałe składnikii. Pozdrawiam :)
Pani Elu, proszę o pomoc, jaki mogłam popełnić błąd ze spód ciasta wyszedł mi z zakalcem..Ciasto ogólnie bardzo smaczne.pozdrawiam