Przedstawiam Wam sprawdzony przepis na mocno kruche ciasto ze słodką i puszystą masą śmietankową przykrytą orzechową bezą. Smak ciasta wzbogacają słodkie powidła śliwkowe oraz dodatek pysznej polewy czekoladowej - mniam :)
Ciasto jest kruche, słodkie i wilgotne - jak odpowiednio długo schłodzi się w lodówce.
Jest łatwe i proste do zrobienia. Jedynie trochę czasu może nam zająć obieranie i mielenie orzechów włoskich, ale można je też kupić gotowe - mielone.
Ten orzechowiec na kruchym cieście jest wyjątkowy w smaku. Nadaje się na każdą imprezę - urodziny, chrzciny, prywatki, Sylwestra, ale także do zwykłej, niedzielnej kawusi...
Jeśli ktoś ma dużo orzechów włoskich, a nie ma już pomysłów na ciasta z orzechami, to zachęcam właśnie do spróbowania tego wypieku!
Smacznego.
Składniki
Przygotowanie
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać cukier i ubijać, aż cukier się rozpuści, a piana zrobi sztywna i szklista. Na koniec wsypać mielone orzechy włoskie i mąkę ziemniaczaną. Delikatnie razem wymieszać i wyłożyć do tradycyjne...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
Kruche ciasto i beza połączone masą śmietankową - świetna sprawa. Zrobiłem żonie niespodziankę, dałem radę, także polecam ;) Jest łatwe, same proste składniki, extra!