Sezon jabłkowy i dyniowy w pełni zatem można to wykorzystać i zrobić super placek na słodko :)
Polecamy dwa kruche ciasta przekładane aromatyczną masą jabłkowo-dyniową, a na górze słodka miodowo-słonecznikowa masa i polewa czekoladowa - mniam!
Ten słonecznik wnosi tutaj do ciasta wspaniały smak i chrupkość! Okazuję się, że słonecznik nie tylko fajnie odnajduje się w sałatkach, ale też w ciastach!
To piękne, warstwowe ciasto można piec na różne okazje, i na urodziny, na Święta i do niedzielnej kawusi :)
Wbrew pozorom jest łatwe do przygotowania i tanie. Zawsze się udaje, i co ważne o zakalcu nie ma tutaj mowy!
Ten przepis to fajny pomysł na kolejny jabłecznik... ale z innymi i ciekawymi dodatkami. Mniam!
Ciekawe połączenie, cudne składniki, ciacho pięknie wygląda, kusi swoim wyglądem podane na stół - czego więcej chcieć? Nic, tylko go piec i jeść!
Smacznego :)
Składniki
kcal na porcję. SzczegółyPrzygotowanie
| Praca: | 1 godzina i 30 minut |
| Gotowanie/pieczenie: | 45 minut |
Do miski wsypać mąkę pszenną, mąkę krupczatkę, mąkę ziemniaczaną,proszek do pieczenia i cukier. Następnie dodać masło, żółtka i śmietanę. Razem posiekać nożem, zagnieść ciasto i podzielić na połowę. Kruche ciasto rozłożyć w dwóch prostokątn...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
| W 100 gramach | W porcji (ok. 137 g) | ||
|---|---|---|---|
| Energia: | kcal |
kcal |
% GDA* |
| Białka: | g |
g |
% GDA* |
| Węglowodany: | g |
g |
% GDA* |
| Tłuszcze: | g |
g |
% GDA* |
| Cholesterol: | mg |
mg |
% ** |