Prosta i bardzo kolorowa pasta z makreli. Całość ładnie się prezentuje, przyciąga swoimi kolorami i ciekawie smakuje.

Jeśli ktoś nie lubi makreli, bądź awokado, to są one tutaj prawie nie wyczuwalne ;) Tak się smakowo połączyły z soczystymi warzywami :)

I co ważne duuużo jej wychodzi, wystarczy na śniadanie i kolację!

Smacznego.

Składniki

Na 7 porcji. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 7
1 makrela (około 20 dag po obraniu)
5 dag czerwonej papryki
5 dag zielonego ogórka
½ awokado
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 godzina (w tym 1 godzina pracy).
Praca:1 godzina
Bardzo łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.

Makrelę obrać ze skórki i ości. Czerwoną paprykę rozkroić, oczyścić, opłukać i pokroić w małą kostkę. Zielonego ogórka i por opłukać i również pokroić w małą kostkę. Awokado obrać ze skórki, pokroić w k...

Zostało jeszcze 77% treści przepisu oraz 10 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 71  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów (1)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2024-06-26
Michalina

Awokado dodaje tej paście kremowej konsystencji. Wszystko bardzo dobrze razem smakuje. Jakoś opornie podchodziłam do awokado bo nie wiedziałam z czym to jeść, bo tak średnio mi smakuje, ale tu razem z makrelą, jest rewelacyjne w smaku - chyba się w nim zakochałam :D