Ten aromatyczny i pyszny karp tak dobrze smakuje tylko raz w roku - tylko w Wigilię - w ten magiczny dzień można go jeść na wiele sposobów, ale najsmaczniejszy jest chyba smażony w tradycyjnej złotej panierce z bułki tartej - mniam!

Smacznego :)

Składniki

Na 5 porcji.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
1 karp
sok z cytryny
sól
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 dzień i 30 minut (w tym 20 minut pracy).
Praca:20 minut
Gotowanie/pieczenie:10 minut
Oczekiwanie:1 dzień
Bardzo łatwe wykonanie.
Średni koszt.

Karpia oskrobać z łusek, wypatroszyć, opłukać i osuszyć. Odciąć głowę, płetwy i ogon. Następnie pokroić w dzwonka i skropić obficie sokiem z cytryny. Posypać z każdej strony solą i pieprzem. Włożyć do ...

Zostało jeszcze 71% treści przepisu
a także 14 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7731 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się