Taka biała kapusta z dodatkiem cukinii, cebuli, pieczarek i czosnku to wspaniały dodatek obiadowy na zimne i mroźne dni. Jest smaczna, zdrowa i pożywna - czego chcieć więcej?? ;)
Ciepły i rozgrzewający dodatek obiadowy o tej porze roku powinien zawsze gościć na naszych stołach.
Prezentowany przepis jest fajnym i smacznym pomysłem na coś szybkiego do przygotowania z bardzo zdrowej kapusty. A duża ilość dodatków sprawia, że jej smak jest wyjątkowy!
Biała kapustka z dodatkami świetnie smakuje z ziemniaczkami, roladą, sosem, ale także z kotletami i smażona rybką. Idealnie nadaje się także na świąteczny obiad. Śmiało może gościć również na wigilijnym stole.
Smacznego :)
Składniki

Przygotowanie
Białą kapustę opłukać, poszatkować i przełożyć do wrzącej, osolonej wody. Dodać listek laurowy i gotować do miękkości, a następnie odcedzić.
Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, przełożyć cebulę i zes...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | ![]() |
![]() |
Białka: | ![]() |
![]() |
Węglowodany: | ![]() |
![]() |
Tłuszcze: | ![]() |
![]() |
Cholesterol: | ![]() |
![]() |