Taka kapustka w przyjemnym i apetycznym kolorze to połączenie białej kapusty, zrumienionej cebulki i cukinii...
To fajny pomysł na wykorzystanie cukinii. A taki dodatek obiadowy jest lekki i zdrowy. Najlepiej smakuje oczywiście z młodej kapusty i cukinii czyli późnym latem lub jesienią koniecznie trzeba ten przepis wypróbować :) Ale zimą także śmiało można się na taką kapustkę skusić.
Jest to prosty i szybki przepis do wykonania, a efekt przepyszny. Mamy tutaj mało roboty, a dużo jedzenia - to lubię! :)
To coś dobrego dla miłośników kapusty i cukinii! Taki duet serwowany na ciepło smakuje wyjątkowo dobrze.
Taka kapustka ma nie tylko ciekawy wygląd, ale i ciekawy smak! Jest aromatyczna, pożywna i bardzo zdrowa :)
To fajny pomysł na ciepły dodatek obiadowy w mroźne i zimowe dni.
Smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 30 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 15 minut |
Białą kapustę oczyścić z liści wierzchnich (jak jest taka potrzeba), opłukać, osuszyć i poszatkować. Wrzucić do wrzącej i osolonej wody. Dodać listek laurowy i od momentu zagotowania się wody, gotować przez około 10 minut, a na koniec odced...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 175 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
dziekuje za odpowiedz,napewno wypróbuje
Olej może być inny, a koloru kapuście nadał właśnie ten olej palmowy (czerwony).
mam pytanie,od czego jest to danie takie zółte? i zamiast oleju palmowego moze byc inny?