Taka kapustka w przyjemnym i apetycznym kolorze to połączenie białej kapusty, zrumienionej cebulki i cukinii...

To fajny pomysł na wykorzystanie cukinii. A taki dodatek obiadowy jest lekki i zdrowy. Najlepiej smakuje oczywiście z młodej kapusty i cukinii czyli późnym latem lub jesienią koniecznie trzeba ten przepis wypróbować :) Ale zimą także śmiało można się na taką kapustkę skusić.

Jest to prosty i szybki przepis do wykonania, a efekt przepyszny. Mamy tutaj mało roboty, a dużo jedzenia - to lubię! :)

To coś dobrego dla miłośników kapusty i cukinii! Taki duet serwowany na ciepło smakuje wyjątkowo dobrze.

Taka kapustka ma nie tylko ciekawy wygląd, ale i ciekawy smak! Jest aromatyczna, pożywna i bardzo zdrowa :)

To fajny pomysł na ciepły dodatek obiadowy w mroźne i zimowe dni.

Smacznego :)

Składniki

Na 7 porcji. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 7
50 dag białej kapusty
sól
1 listek laurowy
...

Przygotowanie

Gotowe za 45 minut (w tym 30 minut pracy).
Praca:30 minut
Gotowanie/pieczenie:15 minut
Bardzo łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.

Białą kapustę oczyścić z liści wierzchnich (jak jest taka potrzeba), opłukać, osuszyć i poszatkować. Wrzucić do wrzącej i osolonej wody. Dodać listek laurowy i od momentu zagotowania się wody, gotować przez około 10 minut, a na koniec odced...

Zostało jeszcze 79% treści przepisu oraz 12 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 175  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów (3)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2016-04-12
Marzenka

dziekuje za odpowiedz,napewno wypróbuje

2016-04-12
Dorota
Autor przepisu

Olej może być inny, a koloru kapuście nadał właśnie ten olej palmowy (czerwony).

2016-04-11
Marzenka

mam pytanie,od czego jest to danie takie zółte? i zamiast oleju palmowego moze byc inny?