Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
1 kg łopatki wieprzowej
6 dag smalcu
1 duża cebula (15 dag)
1 kg pieczarek
ok. 2 litry bulionu
...

Przygotowanie

Łatwe wykonanie.
Tanie.

Łopatkę wieprzową opłukać i pokroić w dużą kostkę. W dużym rondlu roztopić smalec, przełożyć do niego łopatkę i zrumienić. Dodać pokrojoną w dużą kostkę cebulę, wymieszać i dalej smażyć. Pieczarki umyć, obrać ze skórki, zetrzeć na plasterki...

Zostało jeszcze 82% treści przepisu
a także 7 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7808 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się