Pstrąg to drapieżna ryba występująca zarówno w środowisku dzikim, jak również hodowana w gospodarstwach rybackich.

Mięso tych ryb jest delikatne i smaczne, często występuje w przepisach kulinarnych do przygotowywania na grillu.

W tym przepisie występuje filet z pstrąga. Jego przygotowanie jest szybkie i proste. Ważne jest, aby filet został dobrze doprawiony przyprawami. Każda porcja jest oddzielnie opakowana folią aluminiową.

W czasie pieczenia filetu z pstrąga na grillu w szczelnym opakowaniu, mięso przejmie zapach ziół, przez co uzyska wyrazisty aromat i smak - mniam :)

To bardzo smaczne i delikatne danie z grilla. Warto spróbować!

Życzymy smacznego :)

Składniki

Na 2 porcje.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
40 dag filetu z pstrąga (np. tęczowego-łososiowego)
3 łyżki oleju (np. z pestek winogron)
...

Przygotowanie

Gotowe za 35 minut (w tym 10 minut pracy).
Praca:10 minut
Gotowanie/pieczenie:25 minut
Bardzo łatwe wykonanie.
Średni koszt.

Filety z pstrąga opłukać, osuszyć i położyć na aluminiowej folii. Każdy kawałek filetu z pstrąga położyć osobno. Skropić olejem, oprószyć szczyptą ...

Zostało jeszcze 76% treści przepisu
a także 8 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7732 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się