Pstrąg to drapieżna ryba występująca zarówno w środowisku dzikim, jak również hodowana w gospodarstwach rybackich.
Mięso tych ryb jest delikatne i smaczne, często występuje w przepisach kulinarnych do przygotowywania na grillu.
W tym przepisie występuje filet z pstrąga. Jego przygotowanie jest szybkie i proste. Ważne jest, aby filet został dobrze doprawiony przyprawami. Każda porcja jest oddzielnie opakowana folią aluminiową.
W czasie pieczenia filetu z pstrąga na grillu w szczelnym opakowaniu, mięso przejmie zapach ziół, przez co uzyska wyrazisty aromat i smak - mniam :)
To bardzo smaczne i delikatne danie z grilla. Warto spróbować!
Życzymy smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 10 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 25 minut |
Filety z pstrąga opłukać, osuszyć i położyć na aluminiowej folii. Każdy kawałek filetu z pstrąga położyć osobno. Skropić olejem, oprószyć szczyptą ...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 20 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |