Golonka indycza z warzywami to fajny pomysł na dobry i nieskomplikowany obiad.
Mięso i warzywa najpierw lekko podsmażamy, a potem dusimy w małej ilości wody. Wcześniej mięso należy zamarynować i włożyć do lodówki na noc, ale jeśli czas nas nagli, to to "leżakowanie w lodówce" można pominąć ;)
Mięso przygotowane według tego przepisu jest miękkie, aromatyczne, klejące i soczyste. Fajnie komponuje się z marchewką, pietruszką, selerem i bardzo dobrze z nimi smakuje :)
Taka golonka dobrze uzupełnia się też z ziemniakami puree i surówką z kiszonej kapusty.
Jeśli macie ochotę na odmianę mięska, to polecam właśnie golonkę indyczą w warzywach, dla mnie jest doskonała i rozpływa się w ustach...
Smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 20 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 1 godzina i 20 minut |
Golonkę indyczą opłukać i osuszyć. Obsypać szczyptą słodkiej i ostrej papryki w proszku, gałki muszkatołowej, soli ziołowej i czarnego pieprzu. Dodać olej i natrzeć mięso przyprawami. Włożyć do rondla, przykryć pokrywką i włożyć na noc do l...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 469 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |