Składniki

Na 13 porcji.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
1 kg białej kapusty
10-15 dag pieczarek
3 cebule
50 dag mięsa mielonego (najlepiej z indyka)
...

Przygotowanie

Gotowe za 3 godziny i 5 minut (w tym 45 minut pracy).
Praca:45 minut
Gotowanie/pieczenie:1 godzina i 10 minut
Oczekiwanie:1 godzina i 10 minut
Średnia trudność wykonania.
Drogie.

Kapustę drobno posiekać. Pieczarki pokroić w półplasterki, a cebulę w kostkę. Wszystko przełożyć do dużego naczynia. Następnie dodać mięso mielone, kaszę mannę, surowy ryż, jajka, pokrojony w kostkę czosnek i przyprawy. Wszystko dobrze wymi...

Zostało jeszcze 80% treści przepisu oraz 3 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 180  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (51)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2017-07-06
Dorota
Autor przepisu

Super! To bardzo się cieszę, że gołąbki się udały. Nam też one bardzo smakują, pozdrawiam :)

2017-07-05
Kinga

Witam, dziś zrobiłam te gołąbki, co prawda troszkę zmodyfikowalam po swojemu i wyszło rewelacja. Przepyszne!

2017-06-08
Dorota
Autor przepisu

:) Dziękuję za przepis i poradę. Jak widać ile osób tyle pomysłów, smaków i proporcji składników... Uśmiechnęłam się do siebie - jak przeczytałam ostatnie zdanie, gdyż prawda jest taka, że ja gotuję codziennie :) Ten mój przepis ma już 11 lat, a same gołąbki robiłam już wiele razy - wszystko zawsze się udaje i dobrze smakuje. Gołąbków wychodzi dużą, są sycące, nie rozpadają się i nic tam nie ma w nich twardego ;) Pozdrawiam i zachęcam do wypróbowania mojego przepisu :)

Pozostało: 48