Składniki

Na 8 porcji.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
1 szklanka ugotowanego ryżu Riso Gallo Parboiled Danie główne
1 główka białej kapusty
2 łyżki tłuszczu
2 duże cebule
...

Przygotowanie

Gotowe za 3 godziny i 24 minuty (w tym 1 godzina pracy).
Praca:1 godzina
Gotowanie/pieczenie:2 godziny i 9 minut
Oczekiwanie:15 minut
Średnia trudność wykonania.
Średni koszt.

Białą kapustę kapustę ugotować. Rozgrzać tłuszcz i zrumienić na nim pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Do mielonego mięsa dodać ugotowany i ostudzony ryż, surowe jajka, zrumienioną cebulę i czosnek oraz przyprawy: sól, pieprz,...

Zostało jeszcze 79% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7850 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 729  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (42)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2011-07-05
Kasia O

Dziękuję Paniom/Panu, za wspaniałą podpowiedź z zaparzaniem kapusty w mikrofali, zachęca do robienia gołabków.Przepis sprawdzony, polecam..pozdrawiam

2011-01-26
kuchareczka!

Tradycyjne gołąbki:wyciac głab z kapusty najlepiej kupic kapuste bardziej podluzna to ułatwi zadanie,sparzyc kapuste liscie ladnie odejdą,roz ugotowac na półtwardo,cebulke w kostke oraz czosnek podsmazyc,dodac do ryzu nastepnie dodac mieso mielone doprawic vegeta i pieprzem,nakładac na liscie formujac gołąbki na spod granka polozyc reszte lisci z kapusty nastepnie ukladac golabki zalac bulionem i dusic.Sos do golabkow:zagotowac wode z kostka rosołowa dodac przecier pomidorowy zagotowac,rozrobic make z woda tak jak na sos wlac do wywaru zagotowac az zgestnieje i gotowe.Smacznego!

2011-01-02
aldi

Ja gołąbki robię tak: ryż, mięso mielone, jajko, sól, pieprz. Wszystko razem mieszam, formuję kotlety i do tartej bułki. Potem na gorący tłuszcz. Usmażę, polewam sosem pomidorowym i już. Pychota. Bo z kapustą to za dużo roboty.

Pozostało: 39