Składniki
Na 8 porcji.
Około
kcal na porcję. Szczegóły

Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
1 szklanka ugotowanego ryżu Riso Gallo Parboiled Danie główne
1 główka białej kapusty
2 łyżki tłuszczu
2 duże cebule
... Przygotowanie
Gotowe za 3 godziny i 24 minuty (w tym 1 godzina pracy).
Szczegóły
Praca: | 1 godzina |
Gotowanie/pieczenie: | 2 godziny i 9 minut |
Oczekiwanie: | 15 minut |
Średnia trudność wykonania.
Średni koszt.
Białą kapustę kapustę ugotować. Rozgrzać tłuszcz i zrumienić na nim pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Do mielonego mięsa dodać ugotowany i ostudzony ryż, surowe jajka, zrumienioną cebulę i czosnek oraz przyprawy: sól, pieprz,...
Zostało jeszcze 79% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7850 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 729 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | ![]() |
![]() |
![]() |
Białka: | ![]() |
![]() |
![]() |
Węglowodany: | ![]() |
![]() |
![]() |
Tłuszcze: | ![]() |
![]() |
![]() |
Cholesterol: | ![]() |
![]() |
![]() |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Dziękuję Paniom/Panu, za wspaniałą podpowiedź z zaparzaniem kapusty w mikrofali, zachęca do robienia gołabków.Przepis sprawdzony, polecam..pozdrawiam
Tradycyjne gołąbki:wyciac głab z kapusty najlepiej kupic kapuste bardziej podluzna to ułatwi zadanie,sparzyc kapuste liscie ladnie odejdą,roz ugotowac na półtwardo,cebulke w kostke oraz czosnek podsmazyc,dodac do ryzu nastepnie dodac mieso mielone doprawic vegeta i pieprzem,nakładac na liscie formujac gołąbki na spod granka polozyc reszte lisci z kapusty nastepnie ukladac golabki zalac bulionem i dusic.Sos do golabkow:zagotowac wode z kostka rosołowa dodac przecier pomidorowy zagotowac,rozrobic make z woda tak jak na sos wlac do wywaru zagotowac az zgestnieje i gotowe.Smacznego!
Ja gołąbki robię tak: ryż, mięso mielone, jajko, sól, pieprz. Wszystko razem mieszam, formuję kotlety i do tartej bułki. Potem na gorący tłuszcz. Usmażę, polewam sosem pomidorowym i już. Pychota. Bo z kapustą to za dużo roboty.