Składniki
Na 12 porcji. Zmień
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 12
1 galaretka pomarańczowa
1 galaretka wiśniowa
... Przygotowanie
Gotowe za 2 godziny i 50 minut (w tym 40 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 40 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 10 minut |
Oczekiwanie: | 2 godziny |
Łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.
Każdą galaretkę rozpuścić w osobnym naczyniu w 1 szklance gorącej wody.
Mleko zagotować z cukrem pudrem, rozpuścić w nim żelatynę, ostud...
Zostało jeszcze 76% treści przepisu oraz 3 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 86 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
fajowe przepisy !!! superowo ! odjazdowo ha!
Ja znam na to podobny przepis ,bez mleka i zamiast pudru to zwykły cukier.!Podejrzewam,że będzie pyszne.!
Zrobiłam kilka razy. Bardzo dobe, ale ostatnio trochę zmodyfikowałam. Zamiast zwykłego mleka i cukru, dodałam szklankę mleka skondensowanego niesłodzonego, podgrzałam razem ze śmietanką i zmiksowałam z galaretką cytrynową (w postaci proszku, nierozpuszczoną, zamiast zwykłej żełatyny).