Przepis kulinarny na przyrządzenie fasolki szparagowej jest prosty i szybki do wykonania. Fasolkę wystarczy oczyścić i ugotować. Troszeczkę więcej pracy wymaga przygotowanie sosu musztardowego, lecz warto również się na niego skusić!

Sos wykonany wg tego przepisu doda całemu daniu wyrazistości. Jest to danie dla amatorów fasolki szparagowej w pikantnej odsłonie.

Danie idealne na letnie, wakacyjne dni...

Polecamy i życzymy smacznego obiadu :)

Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
50 dag fasolki szparagowej
3 żółtka
2 łyżki musztardy sarepskiej
...

Przygotowanie

Z fasolki szparagowej odciąć końcówki, opłukać ją i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Szczypiorek opłukać, osuszyć i pokroić.

Do małego garnka przełożyć żółtka, musztardę sarepską i miękkie masło. Ucierać mikserem na parze, na gład...

Zostało jeszcze 74% treści przepisu
a także 9 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7826 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!