Przedstawiam Wam fajny pomysł na smaczną fasolkę szparagową :)
Składników jest tutaj mało, a efekt przepyszny. Do tego szybkie i proste wykonanie, czego chcieć więcej?? ;)
Polecam, jako dodatek do drugiego dania, jako samo dietetyczne danie bądź jako letnia warzywna przekąska ;)
Smacznego!
Składniki
Na 2 porcje. Zmień
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 2
50 dag fasolki szparagowej (żółtej)
sól
... Przygotowanie
Gotowe za 15 minut (w tym 5 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 5 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 10 minut |
Bardzo łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.
Fasolkę szparagową opłukać, odkroić końcówki i wrzucić do wrzącej, osolonej wody. Gotować do miękkości (u mnie młoda fasolka z własnego ogródka i wystarczyło jej 10 minut gotowania) i odcedzić.
Na patelnię przelać olej, wsypać ziarna sezam...
Zostało jeszcze 74% treści przepisu oraz 16 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 272 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Dokładnie jest inny i zdrowszy :) Dziękuję i zachęcam do spróbowania :)
ciekawy zamiennik bułki tartej, super