To jednogarnkowa potrawa zwana z niemieckiego „ajntopf”. Dania jednogarnkowe mają w dzisiejszych czasach, kiedy występuje zjawisko totalnego braku czasu, niesłychaną popularność. Pozwalają w miarę szybko przygotować obiad, który w jednym daniu łączy cały obiad.
A dlaczego wakacyjne danie? Bo właśnie w okresie wakacji fasolka szparagowa oraz kalafior są łatwo dostępne. A to są podstawowe składniki tego dania. Warzywa te znane są z bardzo pozytywnego oddziaływania na organizm człowieka. Dostarczają witamin i minerałów niezbędnych do prawidłowej pracy organizmu.
Ponadto danie jest łatwe i szybkie do przygotowania, dzięki czemu długo przy garach nie postoimy ;) a coś dobrego zjemy na obiad :)
Pozostaje tylko zachęcić do przygotowania obiadu wg tego przepisu kulinarnego, bo warto się zdrowo odżywiać i... w wakacje odpoczywać!
Smacznego :)
Składniki

Przygotowanie
Fasolkę szparagową obrać, opłukać i połamać lub pokroić w 2 cm kawałki. Do dużego garnka wlać wodę (około 1 1/2 litra). Zagotować i rozpuścić kostki rosołowe. Następnie przełożyć fasolkę szparagową i gotować pod przykryciem na średnim ogniu...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | ![]() |
![]() |
Białka: | ![]() |
![]() |
Węglowodany: | ![]() |
![]() |
Tłuszcze: | ![]() |
![]() |
Cholesterol: | ![]() |
![]() |