To jednogarnkowa potrawa zwana z niemieckiego „ajntopf”. Dania jednogarnkowe mają w dzisiejszych czasach, kiedy występuje zjawisko totalnego braku czasu, niesłychaną popularność. Pozwalają w miarę szybko przygotować obiad, który w jednym daniu łączy cały obiad.

A dlaczego wakacyjne danie? Bo właśnie w okresie wakacji fasolka szparagowa oraz kalafior są łatwo dostępne. A to są podstawowe składniki tego dania. Warzywa te znane są z bardzo pozytywnego oddziaływania na organizm człowieka. Dostarczają witamin i minerałów niezbędnych do prawidłowej pracy organizmu.

Ponadto danie jest łatwe i szybkie do przygotowania, dzięki czemu długo przy garach nie postoimy ;) a coś dobrego zjemy na obiad :)

Pozostaje tylko zachęcić do przygotowania obiadu wg tego przepisu kulinarnego, bo warto się zdrowo odżywiać i... w wakacje odpoczywać!

Smacznego :)

Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
1 kg fasolki szparagowej
2 kostki bulionowe
1/2 kg kalafiora (1 główka)
...

Przygotowanie

Fasolkę szparagową obrać, opłukać i połamać lub pokroić w 2 cm kawałki. Do dużego garnka wlać wodę (około 1 1/2 litra). Zagotować i rozpuścić kostki rosołowe. Następnie przełożyć fasolkę szparagową i gotować pod przykryciem na średnim ogniu...

Zostało jeszcze 81% treści przepisu oraz 11 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!