Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
60 dag słoniny wieprzowej
10 dag swojskiej kiełbasy
10 dag cebuli
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 godzina i 20 minut (w tym 40 minut pracy).
Praca:40 minut
Gotowanie/pieczenie:40 minut
Bardzo łatwe wykonanie.
Tanie.

Słoninę wieprzową pokroić w małą kostkę. Przełożyć do garnka i smażyć na małym ogniu przez około 30 minut, od czasu do czasu mieszając, aż słonina się stopi. Skwarki mają się zarumienić. Swojską kiełbasę obrać ze skórki i razem z cebulą pok...

Zostało jeszcze 79% treści przepisu oraz 18 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (5)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2013-08-13
Dorota
Autor przepisu

Można, można :) To zależy co komu smakuje...

2012-07-21
marienka76

Polecam bardzo dobry domowy smalczyk.Ja zamiast kiełbasy dodałam mieso mielone i trochę boczku surowego wędzonego.

2010-12-15
Klaudia

Ja robie podobny wykorzystuje do tego maszynke do mielenia mięsa. Miele słonine boczek wedzony i obrana kiełbase. Na samym poczatku wytapiam słonine jak juz jest prawie wytopiona wrzucam kiełbase i boczek wedzony, słonina musi przejsc kiełbasą i boczkiem. Na samym koncu dodaje poszatkowaną cebule i po kilku minutach przyprawiam wegeta i maggi- wszystko przelewam do porcelanowych miseczek,n awierzch każdej dodaje cały przełamany lisc laurowy i dwie kulki ziela angielskiego, pycha szczególnie mój mąż za tym przepada do świeżego chleba polecam i pozdrawiam :)

Pozostało: 2