Składniki
Około kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
60 dag słoniny wieprzowej
10 dag swojskiej kiełbasy
10 dag cebuli
... Przygotowanie
Gotowe za 1 godzina i 20 minut (w tym 40 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 40 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 40 minut |
Bardzo łatwe wykonanie.
Tanie.
Słoninę wieprzową pokroić w małą kostkę. Przełożyć do garnka i smażyć na małym ogniu przez około 30 minut, od czasu do czasu mieszając, aż słonina się stopi. Skwarki mają się zarumienić. Swojską kiełbasę obrać ze skórki i razem z cebulą pok...
Zostało jeszcze 79% treści przepisu oraz 18 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Można, można :) To zależy co komu smakuje...
Polecam bardzo dobry domowy smalczyk.Ja zamiast kiełbasy dodałam mieso mielone i trochę boczku surowego wędzonego.
Ja robie podobny wykorzystuje do tego maszynke do mielenia mięsa. Miele słonine boczek wedzony i obrana kiełbase. Na samym poczatku wytapiam słonine jak juz jest prawie wytopiona wrzucam kiełbase i boczek wedzony, słonina musi przejsc kiełbasą i boczkiem. Na samym koncu dodaje poszatkowaną cebule i po kilku minutach przyprawiam wegeta i maggi- wszystko przelewam do porcelanowych miseczek,n awierzch każdej dodaje cały przełamany lisc laurowy i dwie kulki ziela angielskiego, pycha szczególnie mój mąż za tym przepada do świeżego chleba polecam i pozdrawiam :)