Składniki

Na 20 porcji.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Ciasto:
3 szkl. mąki
szkl. cukru pudru
1 kostka margaryny
4 żółtka
...

Przygotowanie

Gotowe za 3 godziny i 10 minut (w tym 1 godzina i 40 minut pracy).
Praca:1 godzina i 40 minut
Gotowanie/pieczenie:40 minut
Oczekiwanie:50 minut
Średnia trudność wykonania.
Średni koszt.

Ciasto wyrobić i schłodzić ok. 30 min. podzielić na 3 części - upiec.

Masa serowa: Margarynę rozpuścić z cukrem. Dodać ser i podgrzewać dodając jajka i budynie. Podgrzewać aż zgęstnieje.

Polewa: Margarynę rozpuś...

Zostało jeszcze 82% treści przepisu
a także 3 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7824 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 138  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (20)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2016-07-21
Dorota

Tak, wydaje mi się, że to są składniki na tradycyjną blaszkę. Powodzenia :)

2014-04-15
Dorota

Myślę, że dobrze by było żeby był mielony. I może to być ser z wiadereczka, powodzenia :)

2014-04-10
AGA

CZY SER BIAŁY MA BYĆ Z WIADERKA? TZN. ZMIELONY? POZDRAWIAM

Pozostało: 17