Autor: Agnieszka -niuniaczek

Składniki

Na 25 porcji.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Ciasto:
5 żółtek
1 całe jajko
30 dkg margaryny
½ szklanki kwaśnej śmietany
1,5 szklanki cukru pudru
80 dkg mąki (może się wgnieść trochę więcej)
1 łyżka smalcu
...

Przygotowanie

Gotowe za 5 godzin (w tym 3 godziny pracy).
Praca:3 godziny
Gotowanie/pieczenie:30 minut
Oczekiwanie:1 godzina i 30 minut
Trudne wykonanie.
Drogie.

Ciasto: Zagnieść ciasto i podzielić na 5 części ( 2 placki upiec, a 3 do rolad).

Mak do rolad: (czasami dawałam gotowy z puszki – też wychodzi, ale wg przepisu dużo smaczniejszy - polecam). Mak sparzyć, zemleć, dodać żółtka, cukier,...

Zostało jeszcze 89% treści przepisu
a także 3 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7826 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 162  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!