To charakterystyczny zimny sos o gęstej konsystencji i wyrazistym, aromatycznym smaku i zapachu... mniam!
Połączenie smaku potraw, zwłaszcza wykonanych na bazie mięsa z dipem przygotowanym wg tego przepisu poszerza gamę doznań kulinarnych w czasie konsumpcji i to w sposób zdecydowany!
Jest to propozycja dla tych, którzy uwielbiają potrawy o smaku intensywnym, ale nie nachalnym. Jeżeli ktoś uważa, że mięso z grilla zwykle smakuje podobnie, to po dodaniu do niego dipu do dań z grillowego rusztu na pewno zmieni zdanie :)
Kolejną zaletą tego dipu jest szybkość i łatwość wykonania, produkty są łatwo dostępne, więc żadnego problemu przy jego wykonaniu nie będzie.
Świetnie smakują też czosnkowe bagietki z grilla maczane w tym dipie, po prostu niebo w gębie!
Warto się przekonać i go przygotować :) Powodzenia i smacznego!
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 15 minut |
Oczekiwanie: | 1 godzina |
Zielonego ogórka obrać ze skórki, opłukać i pokroić w kostkę. Posolić, wymieszać i odstawić na około 10 minut. Żółty ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Czosnek obrać i zmiażdżyć.
Do miseczki przełożyć ...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 108 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |