Pieczenie małych babeczek z orzechami może być świetną zabawą z dziećmi. Dzieci uwielbiają prace, w których mogą być pożyteczne dla rodziców i im pomagać. Wykonanie babeczek orzechowych jest łatwe i pomoc naszych pociech będzie na pewno cenna.
Do przygotowania babeczek została użyta mąka pszenna i kukurydziana, proszek do pieczenia, sok i skórka z cytryny. Smak i zapach nadają babeczkom rozdrobnione orzechy włoskie. Jak widać babeczki nie mają żadnych składników, które nadawały by im dużą kaloryczność. Tak więc te dietetyczne babeczki można spokojnie polecić wszystkim stosującym diety.
Składniki
Przygotowanie
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną masę. Dodać żółtka i dalej ubijać, aż masa podniesie swoją objętość. Orzechy włoskie (starte na tarce o dużych oczkach) wymieszać z mąką pszenną, mąką kukurydzianą i proszkiem do pieczenia. Dodać do u...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
Myślę, że śmiało można - powodzenia :)
Witam,mam pytanie:czy do tych babeczek można użyć zwykłych papilotek papierowych,nie mam niestety takich foremek z kominkiem
Cieszę się, że smakowały :)