Cukinia, nazwa tego smacznego i zdrowego warzywa pochodzi z języka włoskiego i znaczy „mała dynia”. Dla wszystkich amatorów cukinii, zwanej również kabaczkiem dedykowany jest ten przepis. Jego przygotowanie jest bardzo proste...
Cukinia w słodkiej wersji z miodem i dodatkiem cynamonu stanowi świetne uzupełnienie innych dań, zwłaszcza mięsnych.
Do przygotowania cukinii wg tego przepisu będą potrzebne słoiki, w których rozdrobnione warzywo zostanie zalane specjalną marynatą, a następnie pasteryzowane. Ten sposób przygotowania przetworów to doskonała metoda na dokonanie zapasów np. warzyw czy owoców, które zostaną wykorzystane w kuchni do przygotowania posiłków w okresie zimowym.
Polecamy ten przepis kulinarny do wypróbowania już teraz! A zimą życzymy smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Cukinię obrać, oczyścić, opłukać, osuszyć i pokroić w dużą kostkę.
Do garnka przelać wodę. Dodać ocet, miód, cynamon, goździki, ziarenka czarnego pieprzu i ziela angielskiego. Wszystko razem wymies...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
Cieszę się, że smakowała i pozdrawiam :)
O to szkoda, bo cukinia z tego przepisu jest smaczna - może rzeczywiście to wina miodu....
To cieszę się bardzo, że cukinia się udała i że smakowała. Pozdrawiam :)