Składniki
Na 16 porcji. Zmień
Około
kcal na porcję. Szczegóły

Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 16
Biszkopt:
4 jajka
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki
... Przygotowanie
Gotowe za 2 godziny (w tym 20 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 20 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 50 minut |
Oczekiwanie: | 50 minut |
Bardzo łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać i wylać do wysmarowanej tłuszczem średniej wielkości tortownicy (o średnicy 24 cm). Piec ok. 30 minut w temperat...
Zostało jeszcze 78% treści przepisu oraz 4 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7850 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 73 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | ![]() |
![]() |
![]() |
Białka: | ![]() |
![]() |
![]() |
Węglowodany: | ![]() |
![]() |
![]() |
Tłuszcze: | ![]() |
![]() |
![]() |
Cholesterol: | ![]() |
![]() |
![]() |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Dziękuję za cenną poradę. Wypróbuję i również pozdrawiam :)
W prodiżu to zazwyczaj wychodzą wysokie biszkopty. Na to że biszkopt wyszedł niski mogło wpłynąć kilka czynników np.: mokra miska, do której przekładamy białka, za krótko ubijane białka i masa nie jest sztywna, różna temperatura składników itd.
smaczne, ale wyszedł mi niziutki biszkopt, może dlatego, że piekłam w prodiżu :)