Składniki
Około kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
3 kg buraków
Zalewa:
1 szklanka wody
... Przygotowanie
Gotowe za 3 godziny i 35 minut (w tym 59 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 59 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 39 minut |
Oczekiwanie: | 1 godzina i 57 minut |
Bardzo łatwe wykonanie.
Tanie.
Buraki ugotować w skórce i ostudzić. Obrać ze skórki, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Do garnka wlać wodę, ocet, dodać cukier, sól, przeciśnięty przez praskę...
Zostało jeszcze 78% treści przepisu oraz 10 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
To bardzo się cieszę, pozdrawiam :)
Hmm...dobre pytanie ;) Przepis stary, bo ma już 10 lat, wtedy nie napisałam dokładnie, a teraz już nie pamiętam ;) Ale wydaje mi się, że to jest waga przed ugotowaniem i obraniem, bo jeśli byłoby inaczej to w nawiasie byłaby informacja (waga po oczyszczeniu), tak jak teraz to piszę ;) Pozdrawiam i udanych buraczków życzę! Smacznego :)
Ilość buraków podana w przepisie jest przed ugotowaniem i obraniem, czy po ?