Składniki
Na 5 porcji. Zmień
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 5
2 kg buraków
Zalewa:
½ litra wody
... Przygotowanie
Gotowe za 2 godziny i 40 minut (w tym 1 godzina pracy).
Szczegóły
Praca: | 1 godzina |
Gotowanie/pieczenie: | 1 godzina i 10 minut |
Oczekiwanie: | 30 minut |
Łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.
Buraki ugotować w skórce. Następnie ostudzić, obrać ze skórki, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Do wody dodać ocet, sól, ziele angielskie...
Zostało jeszcze 76% treści przepisu oraz 11 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 525 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Cieszę się, że smakowały, pozdrawiam :)
Basiu chodziło Ci chyba o inny przepis, bo w tym przepisie nie ma papryki i cebuli. Myślę, że chodziło Ci o przepis: buraczki tarte z papryką na zimę, który też jest na stronie głównej. Tam tej papryki i cebuli nie trzeba smażyć, dodaje się je do gorącej zalewy surowe. Powodzenia ;)
Czy papryka i cebula sa przysmazane czy dodaje sie surowe?