To przepis na zdrową i smaczną babkę z dodatkiem soczystych jabłuszek :)

Jest to babka na żytniej mące, mielonych migdałach, brzozowym cukrze i dodatku aromatycznego cynamonu.

Po ten wypiek śmiało mogą sięgać diabetycy, a także osoby dbające o linię.

Dużo pracy przy niej nie ma, zatem zachęcam do zdrowego wypieku i życzę smacznego!

Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
Babka:
1 ½ szklanki mąki żytniej
10 dag migdałów (mielonych, ¾ szklanki)
2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
...

Przygotowanie

Jabłka obrać ze skórki, oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny.

Mąkę żytnią, zmielone migdały (kupiłam gotowe), proszek do pieczenia i cynamon wsypać do miski i razem wymieszać.

Białka ubić na s...

Zostało jeszcze 79% treści przepisu
a także informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7826 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!