Arbuz i truskawki stanowią podstawowe składniki tego łatwego do przygotowania smoothie. Po ich oczyszczeniu i odpowiednim rozdrobnieniu, dodaje się do smaku niewielką ilość cukru i soku z cytryny, po czym miksuje i nasz zdrowy napój jest gotowy!

W przygotowanym wg tego przepisu smoothie oprócz arbuzowo-truskawkowego smaku, daje się wyczuć delikatną orzeźwiającej nutkę cytryny.

Warto spróbować!

Składniki

Na 2 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 2
25 dag arbuza
25 dag truskawek
...

Przygotowanie

Gotowe za 5 minut (w tym 5 minut pracy).
Praca:5 minut
Bardzo łatwe wykonanie.
Tanie.

Arbuza oczyścić z pestek i pokroić w dużą kostkę. Truskawki opłukać, osączyć, obrać z szypułek i pokroić w plasterki. Do wysokie...

Zostało jeszcze 72% treści przepisu
a także 12 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7826 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 252  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!