Latem mamy dostęp do dużej ilości zdrowych i smacznych owoców oraz warzyw. Dzięki pasteryzacji ich smak można zachować na nieco dłużej. Takie nasze przetwory są zdrowsze i tańsze od kupionych w sklepie. Przekonaj się...

Czym jest pasteryzacja?

Pasteryzacja jest najprostszą metodą utrwalania przetworów. Jest ona sposobem zapobiegania szybkiemu psuciu się produktów na skutek dzi...

Zostało jeszcze 92% treści artykułu.
Pozostała część tego artykułu
oraz wszystkie 7849 przepisów, 1497 porad oraz 368 artykułów bez reklam są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.

Darmowy test trwa 7 dni. Otrzymasz pełny dostęp do całej treści. Bez żadnych zobowiązań, wystarczy adres email. Możesz także zarejestrować się przez konto Facebook lub Google. Następnie możesz wykupić dostęp od 10,75 zł miesięcznie. Cena zależy od czasu trwania abonamentu.

Abonament ma charakter jednorazowej wpłaty, zakup abonamentu nie zobowiazuje do wnoszenia kolejnych opłat. Opłata może zostać dokonana elektronicznie (karta, e-przelew lub paypal za pośrednictwem Przelewy24) lub przelewem na nasze konto. W przypadku dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu.

Komentarze Smakowiczów (18)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2010-09-20
Dorota

Być może to miało związek z kapustą... Ważne jest też, aby przetwory były dobrze dokręcone. Słoiki powinny być czyste i suche. Niektórzy twierdzą, że słoiki i wieczka należy wcześniej wygotować. Pozdrawiam :)

2010-02-24
g

ile czasu pasteryzować skórkę pomarańczową?

2009-10-22
Elka

Serdecznie witam i proszę o podpowiedź co mogło być przyczyną zepsucia się dużej ilości przetworów ( sałatek z białej kapusty ), którą zawsze tak samo robiłam od lat ???!! gorąco pozdrawiam

Pozostało: 15