Grzybki po kaszubsku - to fajny i sprawdzony przepis na małe grzybki w zalewie pomidorowej z cebulką. Całość bardzo ładnie się prezentuje i świetnie też smakuje!
Pracy przy tej sałatce grzybowej jest mało, a radości z jedzenia potem duuużo ;) Można je serwować jako dodatek obiadowy, ale też wspaniale prezentują się serwowane na stole - idealne na przegryzkę - na Sylwestra, Andrzejki, urodzinowe przyjęcia :)
Grzybki są małe, apetycznie wyglądają - kuszą swoim wyglądem ;)
Warto mieć te 3 słoiczki grzybków w swojej spiżarni, a miłośnikom grzybów polecam pomnożyć te proporcje!
Smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 50 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 25 minut |
Grzyby oczyścić i opłukać. Wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować przez około 10 minut na małym ogniu. Odcedzić na durszlaku.
Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w piórka. Do rondla przelać olej, rozgrzać, przełożyć cebulę i zeszk...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
Przyznam się, że ja to już zaraz po ich przygotowaniu trochę tam "skubnęłam", bo tak apetycznie się prezentowały. Ale myślę, że tak już po 5-7 dniach powinny się smaki fajnie przegryźć ;) Smacznego!
Ile czasu od wykonania można je już jeść xD ?
Ja robiłam bez octu i są pycha. Pozdrawiam :)