Składniki
 Na 8 porcji. Zmień
 Około  kcal na porcję. Szczegóły
 kcal na porcję. Szczegóły
 kcal na porcję. Szczegóły
 kcal na porcję. SzczegółyInformacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 8
Farsz:
1 kg ziemniaków
1 duża cebula
2 łyżki masła
... Przygotowanie
 Gotowe za 3 godziny i 20 minut (w tym 1 godzina i 30 minut pracy).
Szczegóły
| Praca: | 1 godzina i 30 minut | 
| Gotowanie/pieczenie: | 1 godzina i 30 minut | 
| Oczekiwanie: | 20 minut | 
 Łatwe wykonanie.
 Tanie.
 Ziemniaki obrać ze skórki, umyć i zetrzeć na tarce (jak na placki ziemniaczane). Odcisnąć z wody, wodę z wierzchu wylać, a pozostałą na dnie talerza skrobię dodać do ziemniaków.
Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na maśle. Grzyby oczyścić...
Zostało jeszcze 81% treści przepisu oraz 14 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. 
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7850 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
| W 100 gramach | W porcji (ok. 265 g) | ||
|---|---|---|---|
| Energia: |  kcal |  kcal |  % GDA* | 
| Białka: |  g |  g |  % GDA* | 
| Węglowodany: |  g |  g |  % GDA* | 
| Tłuszcze: |  g |  g |  % GDA* | 
| Cholesterol: |  mg |  mg |  % ** | 
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pamiętam gołąbki z ziemniakow z dawnych lat,gdy jeździłam do kolerzanki,jej mama zawsze je robiła,a ja nie mogłam się nimi najeść,jeśli są dobrze zrobione ,są smaczne a odsmarzane są przepyszne
Znakomite też na zimno- jak zostaną kroić w poprzeczne plastry i podsmażyć z 2- stron na patelni- pycha!!!
ja do golabkow z ziemniakow dodaje do cebulki usmazonej troche smalcu ze skwareczkami jajko zbyteczne i daje ze 2 lyzki tartej bulki i zalewam goracym rosolkiem z kostki pycha