To łatwy i smaczny pomysł na letni obiad :)
Jeśli nie macie pomysłu na cukinię, paprykę i mielone mięso - to właśnie Wam podpowiadam i podrzucam sprawdzony przepis na papryki faszerowane pysznym i aromatycznym mięsno-warzywnym farszem.
Całość po zapieczeniu polewamy pysznym i błyskawicznym do przygotowania pomidorowym sosem. Podajemy np. z ryżem i dużą ilością dobrej surówki - u mnie zdrowy jarmuż.
Danie jest sycące i wychodzi go dużo. Śmiało można go podać na przyjęcie urodzinowe, bo świetnie się prezentuje i całość rewelacyjne smakuje :) A może być też obiadem na dwa dni, a to wspaniały ratunek dla nas, kiedy w upalne wakacyjne dni nie chce nam się za bardzo gotować ;)
Smacznego!
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 35 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 30 minut |
Oczekiwanie: | 30 minut |
Z papryki stożkowej odciąć górę, oczyścić z nasion, opłukać i osuszyć.
Cukinię opłukać, osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posolić, wymieszać i odstawić na około 30 minut.
Cebulę i czosnek obrać z łusek, opłukać i pokroić w kost...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 389 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |