Proste i błyskawiczne wręcz do przygotowania szaszłyki drobiowe w towarzystwie kolorowych warzyw.
Mięso po przyprawieniu można od razu nabijać na patyczki do szaszłyków, ale jeśli mamy taką możliwość, to dobrze by było, aby to mięso trochę się zamarynowało w dodanych do niego przyprawach.
Można go np. przygotować dzień przed grillowaniem i zostawić w lodówce, a tuż przed grillowaniem rozkroić warzywa i nabijać na patyczki, i na rozgrzanym ruszcie układać... ;)
Szaszłyki są pyszne. Świetnie smakują serwowane z domowym sosem, np. czosnkowym lub koperkowym.
Udanego grillowania!
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 15 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 15 minut |
Oczekiwanie: | 1 godzina |
Filet z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Polać olejem, dodać szczyptę słodkiej, ostrej i wędzonej papryki w proszku, tymianku, soli i czarnego pieprzu. Całość razem wymieszać i włożyć do lodówki...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 215 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |