Bardzo proste, tanie, pyszne i sycące danie z kaszą jaglaną. To danie jest idealne dla zabieganych przed Świętami, zapracowanych, ale i dla tych, którym nie chce się gotować lub nie mają pomysłu na obiad ;) A to nasze danie można zrobić w zaledwie 20 minut...
Jest to danie z patelni, czyli dużo mycia tutaj nie będziemy mieli.
A kasza jaglana jest bardzo zdrowa, podobno zaleca się, abyśmy o niej pamiętali chociaż raz w tygodniu, a najlepiej dwa :)
Jak widać na zdjęciu danie jest kolorowe, a ja dopowiem, że jeszcze smaczne! ;) U nas zniknęło z patelni w błyskawicznym tempie ;)
Zachęcam do spróbowania i życzę smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Kaszę jaglaną opłukać i sparzyć. 2 szklanki wody wlać do garnka i zagotować. Wodę posolić, wsypać kaszę jaglaną i gotować przez około 20 minut na małym ogniu, aż kasza wchłonie całą wodę.
Wędzony boczek i słoninę pokroić w kostkę. Przełoży...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
Dziękuję :) I ja mam dokładnie takie samo zdanie o tej potrawie, pozdrawiam :)
Danie bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu. Polecam.
Dziękuję i polecam :)