Biała kapusta z jabłkami, cebulą, skwarkami z wędzonej słoniny, koperkiem i niewielkim dodatkiem orzeźwiającego soku z cytryny to wspaniały dodatek obiadowy na ciepło!

To połączenie różnych składników sprawiło, że kapustka smakuje świetnie. Jest idealna na jesienne i zimowe obiady.

Jest łatwa, tania i dosyć szybka do przygotowania. W tym czasie jak przygotowujemy np. kotleciki i gotują się nam ziemniaczki - my możemy przygotować właśnie taką kapustkę...

Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
60 dag kapusty
1 liść laurowy
10 dag cebuli
1 łyżka oleju (np. kokosowego)
...

Przygotowanie

Kapustę (jeśli potrzeba to obrać z wierzchnich liści) opłukać i poszatkować. W garnku zagotować wodę, posolić, przełożyć kapustę i dodać listek laurowy. Zagotować i pogotować pod przykryciem przez około 15 minut i odcedzić.

Cebulę obrać z ...

Zostało jeszcze 82% treści przepisu oraz 15 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!