To biała kapusta z wędzoną słoniną, lekką zasmażką i aromatycznym koperkiem :)
Jest szybka, zdrowa i przepyszna - do każdego drugiego dania idealna. Świetnie smakuje z kotletami, jak i z rybką. Dla mnie smakowała super z młodymi ziemniaczkami i kotletem schabowym... ;)
Jeśli kończą się Wam pomysły na smaczny dodatek obiadowy z białej kapusty, to ten przepis jest właśnie w sam raz do wypróbowania.
Taka kapustka to coś fajnego do przygotowania ze zwykłej kapusty. A ciepła wersja kapustki jest idealna na jesienne i zimowe dni. Jednak latem - z młodej kapustki i koperku smakuje o niebo lepiej!
Z tych proporcji wychodzi jej dużo, ale jest tak smaczna, że znika w zaskakującym tempie ;)
Oczywiście najzdrowsza z kapusty jest surówka, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na coś gotowanego i miększego :)
Smacznego!
Składniki
Przygotowanie
Białą kapustę opłukać, osuszyć i poszatkować (najlepiej mechanicznie). Przełożyć do dużego garnka z wrzącą wodą. Dodać listek laurowy, i gdy się woda zagotuje gotować pod przykryciem przez około 15 minut, a następnie kapustę odcedzić z wody...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |