To nietypowo wyglądający schab - z zieloną, ziołową nutką w sam raz na wielkanocny stół :)
Ten schab przyciąga wzrokiem - tego nie da się ukryć ;) Każdy sięga po kawałeczek, aby spróbować tego "cuda", a potem jeszcze po kolejny plasterek na dokładkę ;)
Ziołowo-serwoy wkład z czosnkowym aromatem wspaniale ożywia ten "suchy i nudny" schab.
Bardzo szybko się go przygotowuje. Na samym początku schab należy naciąć, potem przygotowujemy błyskawiczny ziołowy farsz, napełniamy nim rowki w schabie, obwiązujemy nitką, podsmażamy i na sam koniec zapiekamy w piekarniku. A jak pachnie w całym domu?? mmm... trzeba się koniecznie przekonań, i to jeszcze w Te Święta!
Składniki
Przygotowanie
Schab opłukać, osuszyć i naciąć (wzdłuż mięsa zrobić 5 nacięć w równych odstępach, na głębokość około 3-4 cm).
Żółty ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Czosnek obrać z łusek, opłukać, osuszyć i pokroić w małą kosteczkę. Następnie przeł...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
Bardzo dobry przepis na schab, dzięki tym nacięciom i aromatycznych dodatkom, schab nie jest taki suchy - pyszności na świąteczny stół! :) POlecam
Nie, można też na oleju - powodzenia :)
A czy trzeba koniecznie piec ten schab na smalcu a nie na oleju?