To szybkie, proste i przepyszne do przygotowania jajeczka.
Idealne na wielkanocny stół, jak i na zimną płytę na przyjęcia. Fajnie też smakują na śniadanie lub kolację - najlepiej serwowane w weekend oczywiście ;)
Jeśli nie macie pomysłu czym w tym roku faszerować jajka, to ja polecam pyszną, zdrową i aromatyczną pastę czosnkową :) Z tych proporcji wychodzi ona delikatnie czosnkowa, dlatego takimi jajeczkami chętnie zajadają się nawet dzieci. A miłośnicy czosnku oczywiście mogą zwiększyć jego ilość! :)
Smacznego jajka!
Składniki
Przygotowanie
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek. Przekroić na połowę i delikatnie wyciągnąć żółtka. Czosnek obrać, opłukać i pokroić w małą kosteczkę. Posypać solą i rozgnieść widelcem na papkę. Zieloną cebulkę opłukać, osuszyć i dro...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 66 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |