To świetna, łatwa i zdrowa surówka do obiadu, do wykonania w zaledwie kilkanaście minut.
Jest wspaniała, warto ją zrobić wcześniej, bo jak się przegryzie to smakuje cudownie. Fajnie komponuje się z pieczonymi ziemniakami lub frytkami oraz z chrupiącymi kotletami z kurczaka... mniam!
Jest idealna jako dodatek do zwykłego obiadu, ale świetnie sprawdza się także na świątecznym stole. Surówka ma ładny kolor i kuszący wygląd, a do tego wszystkiego bardzo dobrze smakuje.
Czerwona kapusta, która jest źródłem wielu cennych składników została tutaj połączona z bakteriobójczą cebulą i soczystym, wspomagającym trawienie ananasem. Takie połączenie składników okazało się strzałem w dziesiątkę! Bo i smaczne, i korzystne dla naszego organizmu :)
Taka prosta suróweczka jest najpyszniejsza. To miska pełna zdrowia i energii!
Zachęcam do jej wykonania i życzę smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 15 minut |
Oczekiwanie: | 30 minut |
Czerwoną kapustę opłukać, osuszyć i poszatkować. Dodać szczyptę soli, wymieszać i odstawić na około 20 minut. Cebulę obrać z łusek, opłukać, pokroić w kostkę, sparzyć i ostudzić. Ananasa osączyć z zal...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 123 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |