oraz wszystkie 7849 przepisów, 1497 porad oraz 368 artykułów bez reklam są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Znajdź przepisy łatwo i szybko
Szukasz ciasta z truskawkami? Bez problemu wybierasz kategorię "Ciasta" i główny składnik potrawy "Truskawki" i... już. Na ekranie masz starannie wybrane ciasta z truskawkami.
Liczysz kalorie???
Sprawdź więc jakie wartości odżywcze ma każdy przepis. Masz także dostęp do kalkulatora, dzięki któremu obliczysz wartości odżywcze każdego przepisu.
ZERO reklam
W extra.smaczny.pl nie zobaczysz reklam. Dzięki temu strona działa szybko, a Ty widzisz tylko to, czego potrzebujesz.
Dodawaj własne przepisy
Załóż własną Internetową Książkę Kucharską i dziel się z nami własnymi przepisami i poradami. Dla każdego przepisu automatycznie wyliczymy kalorie i składniki odżywcze.
Oglądaj na czym chcesz
Nieważne czy korzystasz z komputera, tabletu czy smartfona. Strona dostosuje się do Twoich potrzeb oraz będzie czytelna i szybka na każdym urządzeniu.
Wsparcie przez czat i email
Masz pytanie dotyczące obsługi serwisu lub związane z przepisem, który właśnie czytasz? A może masz pytanie "ogólnokulinarne"? Skorzystaj z naszej pomocy.
dostęp
Aby rozpocząć 7-dniowy darmowy test wystarczy podać adres email i hasło lub zalogować się poprzez Facebook lub konto Google.
zadowolenia
Jeżeli z jakichkolwiek powodów nie będziesz zadowolony z naszego serwisu zgłoś to w ciągu 14 dni od daty zakupu, a otrzymasz zwrot całej kwoty abonamentu bez żadnych pytań.
Darmowy test trwa 7 dni. Otrzymasz pełny dostęp do całej treści. Bez żadnych zobowiązań, wystarczy adres email. Możesz także zarejestrować się przez konto Facebook lub Google. Następnie możesz wykupić dostęp od 10,75 zł miesięcznie. Cena zależy od czasu trwania abonamentu.
Abonament ma charakter jednorazowej wpłaty, zakup abonamentu nie zobowiazuje do wnoszenia kolejnych opłat. Opłata może zostać dokonana elektronicznie (karta, e-przelew lub paypal za pośrednictwem Przelewy24) lub przelewem na nasze konto. W przypadku dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu.
suszone grzyby przechowuję w zamrażarce .... tam się żaden molik nie dostanie !!!!!
Grzyby suszone muszą być b.dobrze wysuszone, nie zginające się ( jeżeli są giętkie, to na pewno mają w sobie wilgoć, która z czasem wytworzy pleśń ). Prosty sposób na stwierdzenie czy grzyb jest suchy: trzon ( korzonek) jest sztywny i przy silniejszym nacisku odpada od kapelusza. Suchy grzyb nie kruszy się, a łamie na kawałki. W opakowaniu plastikowym ( woreczek) nie powinno być żadnych okruszyn, które świadczą o zarobaczywieniu i innych nieczystościach. Grzyb suszony ma gwarancję 12 miesięczną, a surowy 48 godz.Przechowywać w szczelnie zamkniętych pojemnikach do art. spożywczych.
zalezy do czego zuzywamy potem suszonych grzybow- ja dziele je na mniejsze kawalki i wrzucam i wymieszam do letniej wody(przegotowanej) na 10-15 minut dobre sa do bigosu albo golabkow albo tak do roznych zup//// czy tez do robienia sosu grzybowegona rozne makarony i miesa, ale wtedy trzeba je jakos rozdrobnic rozgniatajac na miazge i mieszac _ patrz-sosy grzybowe