Składniki
Na 6 porcji. Zmień
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 6
ok. 1 ½ kg żeberek wieprzowych
4 łyżki oleju
przyprawa gyros
... Przygotowanie
Bardzo łatwe wykonanie.
Tanie.
Żeberka opłukać, osuszyć i pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać i przekroić na połowę.
W rondlu rozgrzać olej. Przełożyć do niego żeberka zrumienić z każdej strony. Następnie żeberka posypać przyprawą gyros, ostrą papryką w proszku, Veget...
Zostało jeszcze 75% treści przepisu oraz 7 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 302 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Ja używam takiej bez konserwantów i innych dodatków ;) ale zawsze można ją pominąć :) Pozdrawiam :)
wcale mi sdie nie podobas w tym wszystkim vegeta
A ja polecam żeberka w przyprawie do żeberek firmy KAMIS. Miesko przyprawić-sół,pieprz,papryka słodka,majeranek i przyprawa Kamis do zeberek.Wszystko razem dobrze wymieszać i odsawić na noc do lodówki. Na drugi dzień obsmażyć i podlać wrzatkiem , dodać trochę sosu sojowego.Pozostawić na małym ogniu aby sie prużyły do miekości.POLECAM:-)