Nie macie pomysłu na wołowinkę??
To już macie! Przedstawiam Wam prosty i łatwy sposób na soczyste mięso wołowe w towarzystwie pieczarek i pora :)
Proste składniki, szybkie wykonanie, i tylko na duszenie mięsa trzeba trochę poczekać, aby było miękkie...
Pieczarki i por wnoszą dużo dobrego do całego dania, które można serwować z kaszą, ryżem, kluskami, ziemniakami, makaronem... możliwości jest wiele ;) Do tego oczywiście dodajemy ulubiony dodatek: kiszone ogórki, buraczki, a nawet... mizeria do tej wołowinki pasuje świetnie!
Do wołowiny dodajemy też aromatyczny i zdrowy czosnek. Jego ilość możemy oczywiście zmniejszać lub zwiększać... ;) W sezonie jesiennym i zimowym polecam jednak zwiększyć jego ilość. I pamiętajmy, że sosu z czosnkiem już nie gotujemy, a to wszystko po to, aby zachował on jak najwięcej swoich dobrych właściwości.
Taka wołowinka w sosie z pieczarkami i porem to świetny pomysł na niedzielny obiad, a szczególnie wtedy, gdy za oknem mróz i śnieg!
Smacznego :)
Składniki

Przygotowanie
Mięso wołowe opłukać, osuszyć i pokroić w plastry lub w słupki. Oprószyć szczyptą słodkiej i ostrej papryki w proszku, mielonego kminku, pieprzem oraz solą. W rondlu rozgrzać 1 łyżkę oleju, przełożyć wołowinę i zrumienić z każdej strony. Do...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | ![]() |
![]() |
Białka: | ![]() |
![]() |
Węglowodany: | ![]() |
![]() |
Tłuszcze: | ![]() |
![]() |
Cholesterol: | ![]() |
![]() |