To propozycja dla wszystkich tych, którzy np. w Środę Popielcową i w Wielki Piątek chcą zachować post.
Ziemniaki, kapusta i ryba - to danie, które pozwoli najeść się nam do syta, a jak wiadomo, jeden taki posiłek w tym dniu można spożyć. Pozostaną nam jeszcze potem dwa lekkie, bo w Środę Popielcową i w Wielki Piątek obowiązuje post ścisły i oczywiście wstrzemięźliwość od pokarmów mięsnych.
Te ziemniaki to bardzo proste i szybkie w przygotowaniu danie, które pozwoli zaoszczędzić czas potrzebny na wykonanie innych przedświątecznych zadań.
Warto wiedzieć, że ziemniaki gotowane w mundurkach zachowują swoje właściwości odżywcze, a w połączeniu z kapustą kiszoną oraz rybą stanowią zdrową i smaczną wersją obiadu, którą można polecić na każdy dzień roku.
To również fajne danie dla osób dbających o linię, tutaj nie używamy żadnych tłuszczów, jak również to coś innego dla miłośników ziemniaków :)
To danie urzeka prostota i niepowtarzalny smak.
Smacznego!
Składniki
Przygotowanie
Ziemniaki umyć dokładnie pod bieżącą wodą, wyszorować i osuszyć. Ziemniaki powinny być takiej samej wielkości. Ułożyć je na prostokątnej formie wył...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
Wedlug mnie , skorka jest najsmaczniejsza.Jadlam takie pieczone ziemniaczki z fasola w pomidorowym sosie , z chili con carne , z tunczykiem w majonezie , z kurczakiem koronacyjnym( w UK) ,z salatka z krewetkami. Zawsze smakuja.
Ziemniaki jemy bez skórki, bardzo łatwo się obiera. Podajemy ziemniaki przekrojone na pół na talerzu. Smacznego :)