Ten aromatyczny i pyszny karp tak dobrze smakuje tylko raz w roku - tylko w Wigilię - w ten magiczny dzień można go jeść na wiele sposobów, ale najsmaczniejszy jest chyba smażony w tradycyjnej złotej panierce z bułki tartej - mniam!

Smacznego :)

Składniki

Na 5 porcji.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
1 karp
sok z cytryny
sól
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 dzień i 30 minut (w tym 20 minut pracy).
Praca:20 minut
Gotowanie/pieczenie:10 minut
Oczekiwanie:1 dzień
Bardzo łatwe wykonanie.
Średni koszt.

Karpia oskrobać z łusek, wypatroszyć, opłukać i osuszyć. Odciąć głowę, płetwy i ogon. Następnie pokroić w dzwonka i skropić obficie sokiem z cytryny. Posypać z każdej strony solą i pieprzem. Włożyć do ...

Zostało jeszcze 71% treści przepisu oraz 14 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 23  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (2)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2009-12-21
Pliszka

popieram - dzięki cebulce karp ma świetny smak, z czosnkiem jeszcze nie próbowałam

2009-12-05
BOGNA

ja do karpia kroję cebulę i czosnek i na 24godziny zostawiam w lodówce a potem do panierki JEST REWE;LACYJNY:)