Składniki
Na 14 porcji.
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
2,5 kg mięsa razem, np.:
1,5 kg mięsa wieprzowego (łopatka, karkówka)
wołowego ok. 1/2 kg
wątróbki wieprzowej (nie więcej jak 30 dkg)
można dodatkowo dodać skórki ze słoniny 20 - 30 dkg, bo mają "klej", surowy boczek, podgardle... (mięsa wieprzowe daje "na oko")
... Przygotowanie
Gotowe za 8 godzin (w tym 1 godzina i 30 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 1 godzina i 30 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 5 godzin |
Oczekiwanie: | 1 godzina i 30 minut |
Średnia trudność wykonania.
Średni koszt.
Mięsa pokrajać na większe kawałki włożyć do garnka, dodać warzywa, liść i ziele. Zalać tak, żeby woda sięgała 2 cm poniżej poziomu mięsa. Zagotować, zmniejszyć płomień i gotować, żeby wywar lekko mrugał. Gotujemy ok. 3-4 godziny do miękkośc...
Zostało jeszcze 84% treści przepisu oraz 10 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 170 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
210-220 st.C
W jakiej temp pieczemy ?
Pasztet najbarsziej smakuje z chrzanem lub cwikla.