To jest bardzo prosty do wykonania przepis na pyszną i zdrową zupę jarzynową - idealną na każdy sezon i na każdy dzień tygodnia :)
Podstawą przygotowania zupy jest wywar z kości, którym zalewa się odpowiednio oczyszczone wcześniej i pokrojone ziemniaki, marchewkę oraz por. Warto zaopatrzyć się również w pietruszkę i przyprawy.
Zupa z warzyw powinna jak najczęściej stanowić danie obiadowe w naszych domach. Doskonale uzupełni wtedy niedobór witamin i minerałów w organizmach dzieci i dorosłych.
A ta nasza ziemniaczana jest pożywna i sycąca - można się nią najeść. Do tego jest niskokaloryczna, co pozwoli nam dbać o szczupłą sylwetkę.
Kiedyś nasze babcie mówiły, że zupa jest podstawą obiadu, a my teraz tak na skróty tylko szybkie danie obiadowe i... już ;) A tutaj widać - babcie miały rację :)
Nasza zupa przyciąga prostotą i smakiem... mniam!
Polecamy i smacznego życzymy :)
Składniki

Przygotowanie
Praca: | 40 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 1 godzina i 10 minut |
Kość ze schabu umyć, włożyć do garnka i zalać zimną wodą (około 3 litry). Gotować na średnim ogniu pod przykryciem. Następnie przecedzić. Ziemniaki i marchew obrać ze skórki, opłukać i pokr...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 92 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | ![]() |
![]() |
![]() |
Białka: | ![]() |
![]() |
![]() |
Węglowodany: | ![]() |
![]() |
![]() |
Tłuszcze: | ![]() |
![]() |
![]() |
Cholesterol: | ![]() |
![]() |
![]() |
Dziękuję za miły komentarz i serdecznie pozdrawiam :)
Bardzo smaczna zupka :) pozdrawiam autorkę przepisu :)